23.09.2019 г., 7:52 ч.

В началото бе любовта 

  Поезия
104 0 0

В НАЧАЛОТО БЕ ЛЮБОВТА

 

Поели духа на земята и небето,
в топлината на любовта покълваме,
плод прегръщаме в сърцето,
с красота пространството изпълваме.

 

Устояваме на бури и градушки,
мъртвото, ненужното пречистваме,
на природата си винаги послушни,
доброто със дъха си вдишваме,

 

на света красиви плодове даряваме.
Щастливи сме, че нещо сме му дали.
Дори, когато в болките пропадаме,
надежда на леглото сме постлали.

 

Когато дните ни са вече извървени,
поглеждаме в некролозите и спомените,
разбираме, че всичко земно сме видели,
време е да се върнем там – при корените.

 

Есенни листа в полет цветен, но нападали,
докосваме земята с влюбен, тъжен трепет,
пъпчици в клоните от себе си оставили,
знаем пътя си Божествен – хилядолетен, сетен...

 

21 09 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??