22.10.2006 г., 12:10 ч.

В НАСРЕЩНОТО 

  Поезия
682 0 2


                                
В НАСРЕЩНОТО

 

                          Вървя по ледените улици…

                          По ледените улици вървя

                          и мисля как е спряло времето,

                          и мисля как е спрял света.

 

                          По-лесно е по тротоарите –

                          там не остава никой сам.

                          Там хората са всички заедно

                           и всички си помагат там.

 

                          По ледените улици е хлъзгаво –

                          щом паднеш, ще те заболи,

                          ще се изправиш, пак ще тръгнеш –

                          и тъй до сетните ти дни.

 

                          Неправилно е спряло времето,

                          но явно тъй било е писано.

                          Вървя в насрещното движение –

                          така изглежда съм орисана.
   
                                                           2002 г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??