7.06.2014 г., 22:59 ч.

В очите на мама 

  Поезия
337 0 1

В очите на мама

 

По цели дни някога аз се пилея...

Замръквам, осъмвам - мен дълго ме няма

в дома ни, където претихо живея.

Там трепетно чакат ме татко и мама.

 

Какво ли си мислят, когато отсъствам?

Какви ли тревоги в сърцата им бият?

Че лутам се често от кръчма на кръчма -

с пройдохи, поети и луди все пия.

 

Изпадам във някакво странно пиянство -

заплаквам през смях и през сълзи се смея...

Тогава обичам най-бедните странници,

но братството свършва, щом пак изтрезнея.

 

И нов или вчерашен - все съм си същия -

разбирам, че трябва обратно да хвана.

И гузен-негузен прибирам се вкъщи

и влизам покорен  в очите на мама.

 

 

 

© Върбан Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??