23.10.2007 г., 12:13 ч.

В опит да те забравя 

  Поезия
728 0 13
 

Продадох на мрака сърцето си,

в най-черната дупка се скрих,

но пак да забравя лицето ти,

не, не можах... и не бих.


Раздрах до припадък ръцете си,

с най-острото, хладно стъкло,

да изгоня вкуса ти от вените -

микроба на твоето зло.


Наведох на ниско главата си,

да не срещам когато вървя

и да не откривам тамо чертата ти,

във чуждите, женски лица.


Така се превърнах в страхливец,

боящ се от сянката своя,

света си с омраза заливах

и теб да забравя се молех.


Но явно не толкова силно,

ти в мен така и остана,

забила отровното жило,

в живота ми - кървава рана.

...................................................


Продадох на мрака сърцето си,

с надеждата теб да забравя,

но твоите тъмни отенъци

ще нося, навярно до края.



© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??