26.12.2021 г., 19:04 ч.

В последните минути на декември 

  Поезия » Оди и поеми
615 2 2

В последните минути на декември,

замислена, край снежната елха,

припомням си пак дните свои земни…

Да… бях на дъното, но бях и на върха!

Падах, ставах и летях отново,

докрай преследвах своите мечти…

Живях, руших, градих наново,

влюбвах и разлюбвах се почти…

Познах и щастието и тъгата,

надеждата ми носеше лъчи…

Чрез вяра осветявах тъмнината

и вглеждах се пак в божиите очи...

Там виждах образа си светъл,

в тях виждах аз безброй звезди...

И Бог пред мен се бе възнесъл,

и галеше той  моите коси...

Благословена аз седях до Него,

усещах пак любов и доброта...

И знам, не можем днес без Него,

той прави по-добър света!

© Вероника Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса, талантливо е!
  • Хубава равносметка в последните минути на декември, но не е за дечица и не е приказка...

    Весели празници, Вероника!
Предложения
: ??:??