Шепа ноти хвърлих по теб в тишината.
Но остана за тях сякаш глух...
Немощна бях и безгласна.
И изстенах в предсмъртен акорд!
Това ли бе последната ни песен?
Подобна на забравен, пуст рефрен!
И по-достойна, може би, за послеслов
върху надгробна плоча?!
Но нямам време -
нито да умирам.,
нито да дам такова и на теб!
До болка ще притискам в дланите,
за да усещам болката от струните.
Както усещам притока на кръв
по мойте вени...
Защото с теб се свързани во веки!
Макар и вечно разделени...
И няма как сърцето ми да бие,
щом твойте струни не усещат моя стон!
И няма как да дишам и да бъда,
не се ли плъзна за последно по грифа!
Онази болка - сладострастна -
да си припомня...
Между влюбването!
И безразличието...
Между живота и смъртта!
© Просто Някой Всички права запазени