Jan 4, 2011, 12:31 AM

В предсмъртен акорд 

  Poetry
415 0 0

Шепа ноти хвърлих по теб в тишината.

Но остана за тях сякаш глух...

Немощна бях и безгласна.

И изстенах в предсмъртен акорд!


Това ли бе последната ни песен?
Подобна на забравен, пуст рефрен!
И по-достойна, може би, за послеслов

върху надгробна плоча?!


Но нямам време -
нито да умирам.,
нито да дам такова и на теб!
До болка ще притискам в дланите,
за да усещам болката от струните.


Както усещам притока на кръв
по мойте вени...
Защото с теб се свързани во веки! 
Макар и вечно разделени...

И няма как сърцето ми да бие,
щом твойте струни не усещат моя стон!
И няма как да дишам и да бъда,
не се ли плъзна за последно по грифа!


Онази болка - сладострастна -

да си припомня...

Между влюбването!

И безразличието...
Между живота и смъртта!

 

 

© Просто Някой All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??