25.05.2013 г., 11:32 ч.  

В развитие 

  Поезия » Друга
669 0 6

Синчето мое малко, сладко, златно,

как кротичко във люлчицата спи,

ще се гордее мама с тебе вероятно,

а ти ще я тешиш в дълбоки старини...

 .......................

Не ритай, всичките обувки скъса,

вземи, едничка книжка прочети,

че тоз компютър паметта ти къса

направи. Домашните си напиши!...

 .......................

Днес пак директорката ме повика,

попара гъста надробил си от белù,

я, виж го ти, и оправдава се умника,

без джобни ще си десетина дни!...

 .......................

Едно, две, три... дванайсет. Ликуваш,

ала животът няма да е вече лесен,

учи, поне на друг да не слугуваш,

че свърши "тате носи, мама меси"...

 .......................

Приятелка? Чудесно! Запознай ни.

Амиии, определено тя не е за теб!

Женù се като искаш, ще се каеш!

Какво?! Абсурд е да отидеш зет!

 .......................

Каква е тая, навря се във дома ни

и арогантно мъчи да ни подчини,

десетилетия граденото с труда ни

тя иска да съсипе за броени дни!...

 .......................

Горчи ми залъкът, присяда хлябът,

преглъща ли се лесно през сълзи?

Ох, сине, доживях и таз награда

да ме навикаш. По-добре ме удари...

 .......................

Сега... върви при нея да бозаеш! 

Противни станахте ми - ти и тя!

От майка си отказа се, да знаеш,

прощавам ти, но с половин душа...

 

 

 

 

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вариантът на майката, Таня:

    http://vbox7.com/play:05b613ca

    и вариантът на таткото:

    http://vbox7.com/play:91e5564a
  • Война си е, имало я е преди нас и със сигурност ще продължи да я има и след нас!
  • С майка до море с либе през море!
    Тук не става въпрос за свекърви и там подобни. Нещата са по-сериозни.
  • Сага за майката!
  • Закостенели свекървища, брей! Как пък хич и не се развиха през последните 100-200 години?!
    Поздравявам те с нещо мое на подобна тема:
    http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=289839
  • Отначало изпитах радост, после се размислих... и накрая се натъжих!

    Удоволствие бе, за мен - да прочета и да се насладя на таланта ти!!!
    Честит празник, на теб лично!!! - и на Екипа на сайта!!!
Предложения
: ??:??