6.07.2017 г., 21:33 ч.

В рокля на цветя 

  Поезия » Любовна
398 0 0

В рокля на цветя

 

Ще дойде този ден, в който аз ще се завърна

и прекрасна рокля на цветя ще облека,

ще мина, а всички мъже след мен ще се обърнат,

а ти ще гледаш само от отсрещния трoтор...

 

Ще дойде деня, в който пак ще се смея,

и усмивката ми безразличен никой няма да остави,

силна и успяла, започнала да живея,

ще дойде ден, в който аз ще те забравя...

 

Ще дойде ден, в който аз ще бъда силна

и смело ще мога да срещна твоите очи,

а после нахално и надменно ще те подмина,

на моето място поне за миг да бъдеш ти...

 

Ще дойдат вечери, в които предизвикателно ще танцувам

и няма да има мъж, които за мен да не мечтае...

Но ще дойдат и нощи, в които ти ще ме сънуваш

и дни, в които ще се молиш и разкайваш...

 

Ще дойдат дни, в които ще съм победител

и на първото стъпало със шампанско ще блестя,

а ти ще бъдеш просто и единствено зрител,

можещ да ме гледа само на малкия екран....

 

Не мислеше за тези дни, когато безмилостно тръгна,

не подозираше, че живота си би дал да ме имаш сега...

Когато оставяте любовта, помнете ще се върне,

успяла и смразяващо красива ... в рокля на цветя...

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??