18.10.2009 г., 16:28 ч.

В сравнение със мене е светица 

  Поезия » Друга
2733 4 22

Кротка ли?! Не ме разсмивай! Кротка?!

На масата загадъчно мълчи...

Виж ноктите ù - ноктите на котка!

И същите безмилостни очи...

 

Настъпи ли я някой - да внимава,

че тя пред нищо няма да се спре!

Игричките на дребно не прощава,

с натрапниците справя се добре!

 

Разплакала е не един и двама -

напада безпощадно, изведнъж!

Ядосаш ли я - бягай! Милост няма!

(Последният се правеше на мъж...)

 

Но май пропуснах нещо да ти кажа

за тази... как нарече я? Мръсница?

Засяга ли те? Всъщност - много даже! -

В сравнение със мене е светица!...

 

© Мариела Челебиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??