16.05.2008 г., 14:25 ч.

В твоя храм 

  Поезия » Любовна
638 0 4
 

В  твоя храм

 

Аз исках свещ да запаля

в твоя храм на любовта.

Богиньо, прости ми дързостта,

че се вмъкнах без покана

и пламъкът всецяло сърцето ти обхвана!

Прости ми подлостта

твой любим да се наричам.

Извини ме за наглостта,

че от любов след теб все тичам.

Ти спаси ме от тъгата,

пътя към сърцето ми показа!

Над мене бдя в мъглата

и за нищо ти не ме наказа!

А аз  исках свещ да запаля,

но пожар изпепели ме с пламък

и от огъня на любовта

изградих за двама ни любовен замък!

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??