10.09.2007 г., 10:09 ч.

В тъмна стая 

  Поезия
626 0 28
В тъмна стая - тишина. 
 Навън отeкват шумотевица и врява. 
 Един стол празен се люлее, 
 като надвисналo,
 неканено съмнение. 
 
 Не те ревнувам, но имам съмнение. 
 На лист си пиша с "да" и "не" - 
 възможности за твоето закъснение... 
 а вънка кучетата вият,
 като вълци осиротели. 
 
 Вечерята сервирам,
 а столът ти те чака, 
 празен, олющен, извехтял, 
 даже паяжини вече хвана... 
 Остави, ще хапна и сама...

© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??