* * *
Вали!
Защо?
Закони някакви - Физични.
Вали!...
По мокрото стъкло
потичат вадички... различни.
Едни приличат на... пътеки,
гладки, като кадифе,
рисувайки цветя - решетки,
фигурки, като в кафе...
Чертаят линии -
Вещаят...
Сякаш разговарят с мен...
Предсказание, че иде краят
или ще е дълъг ден?...
Живот!
Тече във струйки по стъклото.
Незнайно накъде "върви..."
Гадая...
А, вали!
Защо?...
По закони някакви ли?
Вероятно...
Защо не дойдеш пак при мене,
тук камината - гори!...
* * *
Клип:http://www.youtube.com/watch?v=QX3JdAXNLyo&feature=related
© Валентин Желязков Всички права запазени