20.11.2009 г., 20:12 ч.

Васил Левски 

  Поезия » Оди и поеми
3205 0 7

Васил Левски нарича се той,

най-великият герой,

който не забравяме дори за миг

и го почитаме в ден велик.

 

Участвал е той в легиите на Раковски

и е настоявал за добри обноски,

всеки му се възхищавал

и винаги го споменавал.

 

Апостолът на българската свобода

е разпространявал навсякъде дейността,

но най-вече в своите комитети,

в които е давал полезни съвети.

 

Борил се е той докрай,

да стане България рай,

но за жалост не успял,

защото бил осъден и умрял.

 

© Севда Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??