15.01.2020 г., 6:37 ч.

Вчерашно вино 

  Поезия » Любовна
791 0 1

Вчерашно вино

 

Днес, не пия от вчерашното вино

и сладкия му вкус не ме опива,

дори да беше пивко и пенливо

на вчерашното – вече, не прилича!

 

Не трепти вкусът му по езика,

нито пък-главата ми омайва,

на днешния ми вкус, не е прилика,

а подправка към омлетна тайна.

 

Замъти се, не ми блести в очите.

Тръпчиво е.Разля се, като локва.

Смееха се на нощта  сълзите-

пиянството ми, май, че вдига котва!

 

Днес ще пия вино по рецепта.

Сама съм си отгледала лозето.

Ще ни опива-и не за чужда сметка!

С грозд, като перлите ми от колието.

 

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??