30.11.2019 г., 9:17 ч.

Вечерта 

  Поезия » Гражданска
291 0 0

 

Вечерта остава с нас само няколко часа,
идва след залеза, в уют ни облича.
Подрежда звездите, ето - украса,
на светло се вижда, кой ни обича.

 

 

Хората, заедно вкъщи събира,
докосва дори този, който е сам.
Когато вечер човек се прибира,
търси в огнището, огъня там.

 

 

Топли ръцете преди да заспи,
човека любим, с обич прегръща.
А вечерта, до зори над съня му ще бди,
и така, след всеки залез при нас ще се връща.

 

 

Явор Перфанов
29.11.2019 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??