27.03.2016 г., 17:24 ч.

Вечна си, Българийо! 

  Поезия » Гражданска
435 1 0

Майчице Българийо,

силна, величава,

стоплила в прегръдка Младенеца,

в мир иконописана

с ореол от слава–

люлка за човека и светеца!

 

Отдалеч, Българийо,

виждам върховете ти,

над които грее слънце ясно,

как блести небето ти,

името ти свети–

име Богородично, прекрасно!

 

Вечна си, Българийо,

майчице пресвята!

Нека парят чуждите въпроси–

най-красива ти си,

ти си най-богата,

щом в сърцето българин те носи!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??