Майчице Българийо,
силна, величава,
стоплила в прегръдка Младенеца,
в мир иконописана
с ореол от слава–
люлка за човека и светеца!
Отдалеч, Българийо,
виждам върховете ти,
над които грее слънце ясно,
как блести небето ти,
името ти свети–
име Богородично, прекрасно!
Вечна си, Българийо,
майчице пресвята!
Нека парят чуждите въпроси–
най-красива ти си,
ти си най-богата,
щом в сърцето българин те носи!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.