Навън вали и тъмна е нощта,
студ се стели над гори, поля.
В душата ми е тъмно и вали.
Живот ли иде или Смърт, кажи?
Куче зло вън вие и не спира,
усеща нещо, някой май умира?
Или е гладно куче, може би?
Живот иде или Смърт, кажи?
Навън вали и вечна тъмнина!
© Христо Йорданов Всички права запазени