2.03.2008 г., 19:02 ч.

Вечно ще гори 

  Поезия » Любовна
533 0 4
Вечно ще гори

Защо ми казваш да не те обичам,
не на мен, а на сърцето ми кажи!
Любовта е кон, не може да не тича
из просторните, обширни равнини.

Защо ме гледаш тъй виновно,
когато искам с мен да бъдеш ти,
не разбираш ли, че любовта е птица волна,
не искай от нея да не лети!

Защо забрави нашата песен
и казваш, че причинявам ти тъга,
но не забравяй - любовта е и есен,
която брули и сълзливи листа.

Защо не ми кажеш, че ме обичаш много,
молиш ме да те забравя дори,
но ако любовта е буен огън,
как може да се спре да не гори?!

Сълзите ми се раждат изведнъж
като казваш да не гледам твоите очи,
не разбираш ли, че ако любовта е дъжд,
той няма да престане да вали?!

Казваш ми, че е опасно -
да те обичам аз, да ме обичаш ти,
но една любов не може да угасне,
когато е писано вечно да гори!

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??