27.01.2006 г., 21:08 ч.

Вехт спомен 

  Поезия
1017 0 4
На стария диван, потънал в прах,
седеше вехт спомен с китара в ръка,
китара напукана с олющени струни,
а по между им ехти тишина.

До прозореца мръсен, олющен,
отдавна затворил очи
седеше вехт спомен,загледан навън-
нови хора, нов свят и мечти.

Сива сграда, тясна стая
зад заключена, гнила врата
ридае вехт спомен с горчиви сълзи,
мъртво минало, мъртва душа.

Ще остане китарата няма,
не изсвирила последните ноти,
ще остане прозорецът сляп
наблюдател човешки животи.

А отпуснато в нови мечти
ново слънце навънка изгрява,
ще огрее лицето на спомен,
гинещ бавно в тежка забрава.




На Кенчу (слънчо)

© Никифор Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сред тъжните спомени има и глътка надежда!!!
    Хубав стих, поздрави!
  • МНОГО,МНОГО ДОБРО! Много ми напомня на "Стопанина замина за Америка" на Атанас Далчев. Прочети го ще ти хареса!
  • много е потискащо , което е хубавото, защото буди емоции голяма 6-ца
  • Благодаря ти!
Предложения
: ??:??