10.04.2007 г., 11:42 ч.

Великден 

  Поезия
922 1 4
 
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!



Преди Повече от двайсет века

към Голгота сам понесъл Кръста.

Да изкупи греховете на Човека,

Божи син от мъртвите възкръсна.



И не бива никой да забрави

Този ден, че е велик!

Да сме сити и добри, и здрави,

сам Христос се е превърнал в мъченик.



Аз свещичка ще запаля в Храм

на празника Великден.

И смирено ще се моля там

Господ винаги да бди над мен.



Да ме пази от неволни грешки
в днешните размирни времена
и за по-добри съдби човешки
във молитвите ще спомена!

© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??