Преди Повече от двайсет века
към Голгота сам понесъл Кръста.
Да изкупи греховете на Човека,
Божи син от мъртвите възкръсна.
И не бива никой да забрави
Този ден, че е велик!
Да сме сити и добри, и здрави,
сам Христос се е превърнал в мъченик.
Аз свещичка ще запаля в Храм
на празника Великден.
И смирено ще се моля там
Господ винаги да бди над мен.
© Цанка Митова All rights reserved.