6.10.2016 г., 18:38 ч.

Великодушната любов 

  Поезия » Любовна
244 1 5

На мене всичко тя ми даде:

сърце, душа, ума и плът.

Без капка свян ми се отдаде

и тръгна тя по моя път.

 

За таз любов великодушна

за миг ме, Боже, не корИ.

Ако в душата не я гушна,

на мъртав въглен ме сторИ.

 

Такваз любов не се изпуска-

такава няма и на сън.

За нея разум ме напуска

и цвят красив е всеки трън.

 

Че таз любов е като мисъл-

с начало е, но е безкрай.

Животът с нея има смисъл

и той е...истинският Рай!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??