10.08.2018 г., 9:06 ч.  

Вериги 

  Поезия
436 1 0

Вериги стоманени, тежки,
раздираха дланите на проклетника.
Удряше силно бичуваше всеки,
млад отвън бе, отвътре столетник.

 

Вериги стоманени, тежки
в ръцете ,очите му вечно кръвясали.
Вериги дори и в сърцето,
но ето дошъл ден и те ръждясали.

 

Вериги стоманени, тежки,
размахал и отмъстил си за всичко.
Дали е от гняв или мъка,
но някак в очите му станало бистро.

 

Вериги стоманени, тежки,
на части разбити го гледат от пода.
И вече готов е да се потопи в
миризмата на нова природа.

© LeonaXIII Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??