Aug 10, 2018, 9:06 AM  

Вериги 

  Poetry
430 1 0

Вериги стоманени, тежки,
раздираха дланите на проклетника.
Удряше силно бичуваше всеки,
млад отвън бе, отвътре столетник.

 

Вериги стоманени, тежки
в ръцете ,очите му вечно кръвясали.
Вериги дори и в сърцето,
но ето дошъл ден и те ръждясали.

 

Вериги стоманени, тежки,
размахал и отмъстил си за всичко.
Дали е от гняв или мъка,
но някак в очите му станало бистро.

 

Вериги стоманени, тежки,
на части разбити го гледат от пода.
И вече готов е да се потопи в
миризмата на нова природа.

© LeonaXIII All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??