1.02.2011 г., 13:25 ч.

Весел Гого 

  Поезия » Хумористична
443 0 1

ВЕСЕЛ ГОГО

 

Зима е... Януари тече

с празници толкова много.

Всички светии да почете

се приготви и наш Гого.

 

Връз буренцето застла чердже -

тук ще спи, тук ще се труди.

В мазето има добро мезе.

Защо ли време да губи?

 

Но защо Пена - жена му, де,

при него идва сърдита.
С газена ламба, с пръчка в ръце,

тя сякаш на бой налита.

 

- Спри се, жено, не се тревожи.

Мъжът ти е много добре.

Връз буренцето кротко лежи,

винце пийва, хапва мезе.

 

Много светии уважих аз,

виждаш ме весел и засмян.

Ще дочакам свети Атанас

и свети Трифон Зарезан.

 

Тогава при теб ще се върна.

Каквото искаш ме прави.

Децата и теб ще прегърна.

Върви си и ме остави!

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??