Била съм вещица във някой бивш живот,
магьосница на сладката омая,
вълшебница по бляскав звезден свод,
и самодива, долетяла от безкрая.
Била съм вещица във някой бивш живот -
магията ме тегли до забрава!
Омайни билки съхнели по дървения под
на скрита във гора колиба стара.
Била съм вещица в един незнаен свят -
на чудеса и бури, огън през вълните.
И таен шепот в огнен кръговрат
ме пращал в облаци, пилеел ми косите...
Била съм вещица във някой бивш живот -
магията е моята оамая.
Макар смъртта намерила на ешафод -
магията е моят път към рая...
© Снежина Будурова Всички права запазени