15.12.2007 г., 23:22 ч.

Вход за някъде 

  Поезия
515 0 7

Мръсно е.

Шумно.

Грозно

и студено.

Вървя.

Мръсна съм.

Шумна.

Грозна

и студена.

Бързам да се прибера.

На чисто.

Тихо.

Красиво

и топло.

Я оттук да мина.

По-пряко е,

като че ли.

Врата.

Ръждясала.

Таен вход

за някъде.

Тръгвам по пътечката.

Сняг вали.

Бяло е.

Вървя.

Без посока

и без цел.

Само със палто

и маратонки.

Я! Полянката!

Как коя?

Полянката със маргаритките.

Моята полянка.

Ама това Страхил ли е?

Снежният човек?

Този, дето се стопи наскоро -

близо преди пет години?

Ето я пързалката ми!

Люлката!

Катерушката!

Кълбото!

Тук са,

ама са ръждясали.

Като мене са се счупили.

Ей! Къде ми е пътечката?

Свърши...

Пак е мръсно.

Шумно.

Грозно

и студено.

Все едно ми е!

Какво като съм мокра цялата?

Какво като студът

се е настанил удобно в лявата ми маратонка?

Какво като?

Нали намерих вход за някъде?

Нали намерих Страхил и катерушката?

Какво като?

Нали намерих себе си?

© Алиса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??