21.11.2008 г., 14:43 ч.

Via (2) 

  Поезия » Друга
389 0 3


 

 

Да отрезвееш по пътя?
Само това ли?
Щедър, пита те пътят:
- Планини ли?
- Поля ли?
(А пък тайничко казва ти:
- Аз ти давам?
- Но... нали ме разбираш?
- Ти по мене оставаш?)
... И така,
постепенно:
гроб
старик
младеж
бебе.
За да го има пътя.

И след тебе.

 

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??