Виж колко е красиво!
„на светлина от сняг ти пиша”
Макар и слънцето по-рано да се скрива,
нощта е светла
и никога не бих могъл да я опиша.
Виж колко е красиво!
„Две хубави очи – душата на дете”
Детето е изплезило език - рисува:
картина с
къщичка, коминче,
слънце и небе...
Виж колко е красиво!
„... и летим над морета и суша”
две птици.
И кръг след кръг в небето ни издига
на думите ни вятър непослушен.
Виж колко е красиво!
„Ще ти разкажа приказка една”...
„... живеел в древни времена...”
Разбойникът съм аз - нима не ми отива?
Виж колко е красиво, Мария!
„жената на всички мъже”
Единствена си и не мога да го скрия,
че всичкото, което съм...
...
са всичките тези мъже.
Виж колко е красиво!
„Позволи ми да те нарисувам”
просто, наивно,
както
„Художник по тротоара рисуваше момиче с цветя”
както
„някога, някога... срещнах веднъж любовта”
Виж колко е красиво!
Отварям книга и чета на глас,
и всичко е написано за нас...
Нима не е красиво?
© Георги Динински Всички права запазени
на думите ни вятър непослушен"
Красиво е...!* Много*