24.07.2007 г., 23:42 ч.

Вик  

  Поезия
478 0 0

Викът на птица утринната тишина раздра…

Събудих се от жалния й писък.

Нима умира в този час сама,

когато слънцето в небето се провира?

 

Опитах се отново да заспя,

затворих си очите, ето.

Но виждах аз на птицата скръбта,

и чувах нейната молба за помощ…

 

Затичах се навън, протегнах си ръцете,

да я стигна, че ужасът

стремглаво към земята я понесе,

но  кръв  се стичаше от нейното сърце…

 

Кой каза, че птиците не плачат?

И не ги боли? Когато зла ръка опита

полета им да прекърши,

да сложи край на техните мечти!

 

Тя падна на земята възнак,

не, за да бъде жалка…

А защото много я болеше…

И ужас от смъртта прочетох в нейните очи…

 

Умирайки, тя своите мечти ми завеща…

 

Прочетох  в нейните очи поука тайна:

Пази се от смъртта! Душата си пази!

 И не забравяй - докрай се отстоявай …

Себе си бъди! И волна, ще успееш!

 

Дори когато много те боли,

дори когато тъжно е сърцето!

Мечтаеш ли, повярвай, ти ще победиш!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??