Викът на птица утринната тишина раздра…
Събудих се от жалния й писък.
Нима умира в този час сама,
когато слънцето в небето се провира?
Опитах се отново да заспя,
затворих си очите, ето.
Но виждах аз на птицата скръбта,
и чувах нейната молба за помощ…
Затичах се навън, протегнах си ръцете,
да я стигна, че ужасът
стремглаво към земята я понесе,
но кръв се стичаше от нейното сърце…
Кой каза, че птиците не плачат?
И не ги боли? Когато зла ръка опита
полета им да прекърши,
да сложи край на техните мечти!
Тя падна на земята възнак,
не, за да бъде жалка…
А защото много я болеше…
И ужас от смъртта прочетох в нейните очи…
Умирайки, тя своите мечти ми завеща…
Прочетох в нейните очи поука тайна:
Пази се от смъртта! Душата си пази!
И не забравяй - докрай се отстоявай …
Себе си бъди! И волна, ще успееш!
Дори когато много те боли,
дори когато тъжно е сърцето!
Мечтаеш ли, повярвай, ти ще победиш!
© Нели All rights reserved.