2.09.2005 г., 20:51 ч.

Вино 

  Поезия
881 0 2
Колно горчи пелина
из полята зелени,
удавят ли го във вино-
и вкусът му се сменя.

Става виното дъхаво,
а пелинът се вслажда,
нечии устни изпръхнали
го попиват със жажда.

Казваш ми,че си дръпната,
а пък аз-недодялан,
смесихме се-изтръпнахме
в светове недопалени.

Ти си моето вино,
в теб,горчив,се потапям,
пак се сливаме силно,
ласкаво непохватни.

© Светлозар Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??