31.07.2007 г., 15:22 ч.

Вино 

  Поезия
628 0 3
 

... Горчиво вино

на пенлива страст

потъва в огъня от

ароматна власт...

каква романтика

какво опиянение

и колко малко

истинско вълнение...

... и ето в този миг

поглеждам към света,
с очи затворени
усещам утринта
и с капчица
умираща надежда
разгарям огъня
на пепелта...

Последна капка

в чашата студена

остана, за да

стопли вечерта...

Отпивам в този миг

сладникава отрова,

потънала в постелята

на любовта

и нежно с устни

занемели -

прошепвам думите

за младостта...

Горчиво вино

на пенлива страст

потъна в огъня от

ароматна власт...

каква романтика

какво опиянение

и колко малко

истинско вълнение...

© Радина Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??