... Горчиво вино
на пенлива страст
потъва в огъня от
ароматна власт...
каква романтика
какво опиянение
и колко малко
истинско вълнение...
... и ето в този миг
поглеждам към света,
с очи затворени
усещам утринта
и с капчица
умираща надежда
разгарям огъня
на пепелта...
Последна капка
в чашата студена
остана, за да
стопли вечерта...
Отпивам в този миг
сладникава отрова,
потънала в постелята
на любовта
и нежно с устни
занемели -
прошепвам думите
за младостта...
Горчиво вино
на пенлива страст
потъна в огъня от
ароматна власт...
каква романтика
какво опиянение
и колко малко
истинско вълнение...
© Радина Гечева Все права защищены