23.06.2011 г., 10:54 ч.

Виното на сълзите 

  Поезия » Философска
766 1 7

ВИНОТО НА СЪЛЗИТЕ



ВИНОТО НА СЪЛЗИТЕ

От виното на сълзи –
дълго пих…
Пияна съм.
И още ме опива
магията на
неизплакан стих…
И болката -
от истина...
Горчива!

По ветрове,
къде ли не, пилях –
мънистата на чувства
черно-бели?
Танцувам…
С Огъня!
Как оцелях?
Горят зеници,
на възбог поели…

Чужд или свой
не ме прониза?
В гръб.
Сърцето ми прелива…
Чаша свята!
Наздраве, Дух,
познал какво е скръб!
За ангелите –
слезли на
Земята…

ПавЛина СТАМЕНОВА

© Павлина Стаменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??