Днес те обвинявам без отсрочка.
И обвинението е... любов.
Законът на сърцето е " суров " .
Виновна си. Признаваш си и точка.
Муза да си светла и красива -
това е, скъпа, строгата присъда.
Арестувам те. За теб ще бъда
влюбеният страж с душа щастлива.
Да обжалваш искаш. Няма как.
Престъплението ти е тежко.
Палиш пориви така лудешко.
Пироманка си със огнен знак.
Към затвора тръгвай ти, беля!
Хиляди целувки ще изстрадаш,
във прегръдки топли ще попадаш
на Безкрая в цветните поля.
© Асенчо Грудев Всички права запазени
"Копнея да попадна в плен
на прегръдката му властно - нежна..."