16.03.2020 г., 22:21 ч.

Вирусът за който носим маска 

  Поезия » Гражданска, Друга
757 3 7

Светът се свива под невидима заплаха,
а колко много видими проспа?
Платнена маска скрива ни лицата,
над друга от двулична суета.

 

А помня нявга, в по - студени зими,
които някои до днес наричат тежки -
със ръкавици, шал, нозе в ботуш от гуми,
до пролетта стояхме край бумтящи печки.

 

И песен бе, в смълчаните полета...
И пушеха над преспите комини...
Какво ли бълваха?
Ех, всеки се досеща!
Но просто ги забърсваха от скрина.

 

А днес от всичко най-ни трябва маска.
И метър два, от чужди и познати!
Но вътрешно отдавна носим каска
и сред тълпата най-сме непознати.

 

И всички носим вируса отдавна
и той от дълго време ни отделя,
 досущ е той, като корона славна
що цар от простолюдие разделя.

 

И също тъй е той високомерен,
и тъй налага своя карантина
но него щаб не бори извънреден
ни някой нейде търсил е ваксина.

 

А този вирус бавно ни погубва,
и вирус по заразен е от всеки,
додето не преборим егоизма -
зад маска ще се скриваме довеки!

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??