26.12.2019 г., 8:14 ч.

Витлеемска вест 

  Поезия
590 0 4

 

Из Божието творение

се разнесе блага вест

за Христовото рождение!

Иисус се роди, Коледо!

Иисус се роди!

 

Коледа е празник вечен,

Божия премъдрост!

Мали Божич, хляб наречен:

Да имаме мир помежду си,

да не разлъчваме всичко това,

което Христос с любов съчета.

Да вземем от Твоето Слънце,

от твоята мъдрост, скрита във зрънце!

Да творим красивото ново,

да бъдем сеячи на обичливото слово!

Да влезе Иисус във душите ни,

да станем с него едно!

Да се претворяват мечтите ни,

а дните да се пропиват с добро!

 

Христос се роди, Коледо!

Христос се роди!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??