23.08.2016 г., 16:41 ч.

Визирам чувството "любов" 

  Поезия » Философска
286 0 0

 

 

102  ВИЗИРАМ  ЧУВСТВОТО "ЛЮБОВ"

 

Когато казвам любовта ни,

аз не визирам „любовта”,

а „чувство” гдето ще обхване

и други ъгли на света.

 

А любовта се превъзнася,

със сляпа ревност или страст,

тенденциозно си поднася,

а то е само малка част!

 

Аз чувствата ни уважавам:

не само болестта любов.

Зад всякаква любов заставам...

Не само мъжко-женски лов!

 

Къде е майчата милувка,

на бъщи братя и сестри?!

А и роднинската целувка,

която да ни възроди!

 

И любовта ни към страната,

към слънце, луна и звзди?!

На всички близки от родата,

ни си помислил ти дори!

10.06.2014г. Драгойново

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??