8.09.2023 г., 23:22 ч.

Вкусна мечта 

  Поезия » За деца
310 2 9

Сега съм дете и играя,

но знам, че ще стана голям.

Все още обаче мечтая

по цял ден във къщи да ям.

 

Обичам с охота да хапвам –

от сутрин до късния здрач,

да дъвча, преглъщам и мляскам...

Май трябва да стана готвач.

 

А майка ми само се кара:

- Виж колко си станал дебел?!

И пали от нерви цигара,

но аз отговарям й смел:

 

- Ще видиш, когато порастна,

как манджа ще бъркам с черпак –

ще правя вечеря прекрасна.

И няма да бъда глупак

 

да искам да ставам учител

или пък да карам камион.

Аз искам храна да опитвам,

пък нека приличам на слон!

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато порасна, искам да стана... »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??