15.05.2009 г., 5:50 ч.

Влюбена 

  Поезия » Любовна
779 0 9

                                         Влюбена

 

                                                   В красиво утро се събудих влюбена.
                                                   Денят изглеждаше необикновен.
                                                   Попитах се къде съм се загубила.
                                                   Защо ли някак си усещам се в плен?

                                                   Очи затворих. Помирисах утрото.
                                                   Страхувах се отново да заспя.
                                                   Реших за вчера да си мисля късно е.
                                                   Днес исках само слънце и цветя.

                                                   Душата ми внезапно се усмихна.
                                                   Сърцето ми се стопли от любов.
                                                   И ясно чух въздишка тиха.
                                                   И сетих се за само моя Бог.

                                                   И станах от леглото мързеливо -
                                                   без друго все тъй празно е било.
                                                   Видях се в огледалото нетърпеливо.
                                                   Познах те в очите си, Любов!

© Димена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??