23.03.2007 г., 18:12 ч.

Влюбена жена 

  Поезия
994 0 9

Влюбена жена

Слънчево момиче,
лек ден ти пожелава.
С първа пролет те поздравява
и с маргаритена си усмивка
сърцето ти сгрява.

Душата и пее,
лицето и грее.
Получила цвете
от своя любим.
Пеперудена нежност от нея струи.

Иска тя сякаш
със своята нежна, добра
и поетична душа,
да зарадва
хората по света.

На всеки от сърце да дари китка
прекрасна бяла влюбена маргаритка.
И да няма вече сълзи в хорските очи 
в душата им само пролет да цъфти.

Приятелче мило,
не свеждай глава свенливо .
Какво те тъй безпокои.
Слънчево момиче пред тебе стои.
Усещаш свежо ухание  на пролетни цветя.

Кръвта в теб май закипя.
В очите й искрящи,
ти виждаш познато сияние...
А  къдрите и буини
ти напомнят непокорно държание.

Дъхат ти май спря,
от тази ефирна красота.
А тя помахва ти за сбогом с ръка
и преминава покрай теб
със същата усмивка и финес .

Събудила бе в тебе интерес.
Изпращаш я с поглед мил
и в  теб се прокрадва мисълта:
"Нима това беше пролетта."
А истината е една:

Покрай теб
мина просто
една
влюбена
жена!!!

© Стами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??