Пречупени дървета с мъртва плът,
треви, изпити от студа до сиво...
Забивала е зъбите до смърт
довчерашната побесняла зима.
Въздиша заплодената земя.
След само нощ –
природата набъбва,
засукала от първата кърма.
Животът, Боже,
пак животът тръгва.
Короните напъпват с часове.
А боровете рошаво настръхват.
Надничат между клоните-ръце
и сочат към върха с безбройни пръсти.
А аз вървя, понесла само теб...
От мисълта за теб съм упоена.
Поглеждам към внезапното небе...
с накъсана невестина премяна...
© Людмила Билярска Всички права запазени
Всеки читател има право на собствена интерпретация. Не го оспорвам.
Поздрави, Том!
----
Благодаря ти, мила Аелла! Радваш ме! Поздрави!!!
----
Благодаря ти за вниманието и топлия коментар, мила Пламена!
Поздрави за теб!