14.04.2008 г., 17:35 ч.

вода  

  Поезия
571 0 4



Вода не би отмила твоята поквара,
нито жаждата за мъст ще утоли.
Не би могла да потуши във теб пожара
и следите от сълзи да заличи.

Като извор през горещо лято ще пресъхваш,
водопад ще те залива от съмнения
и не намерил глътка въздух, ще издъхваш
във водовъртеж от угризения.

Като вода неспирен ще препускаш
на света голям по дългите канали
и не намерил смисъл в нищо, ще напускаш
и тия, дето истински са те желали.


© Павлина Ненова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??