Apr 14, 2008, 5:35 PM

вода  

  Poetry
572 0 4



Вода не би отмила твоята поквара,
нито жаждата за мъст ще утоли.
Не би могла да потуши във теб пожара
и следите от сълзи да заличи.

Като извор през горещо лято ще пресъхваш,
водопад ще те залива от съмнения
и не намерил глътка въздух, ще издъхваш
във водовъртеж от угризения.

Като вода неспирен ще препускаш
на света голям по дългите канали
и не намерил смисъл в нищо, ще напускаш
и тия, дето истински са те желали.


© Павлина Ненова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??