23.08.2022 г., 16:50 ч.

Водните терористи 

  Поезия
186 0 0

О, народ клет,

народ изтерзан,

от какво да се браниш

по-напред? - дали от Урана

                      или от Хлора?

 

Чухте, бре хора:

уж били пили сме (досега)

все води чисти,

ала баш във водосборите им

били се внедрили цели

двама зли терористи.

Те здравето ни взривявали

години, коварно, полека,

без вѝдимо заболяване,

без клинични пътеки.

 

(О, тез ВИК-ата нехайни, -

то добре все пак, че разкрити са,

макар и случайно).

 

Ала вместо да протестираме,

нека вкарваме в нея подсладители с бол "Е-та".

Тъй хем атентаторите ще елиминираме,

хем водите ще консумираме

като безалкохолни питиета.

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??