18.10.2016 г., 19:53 ч.

Войник 

  Поезия » Друга
427 1 3

„Безсилен съм! Посърнах в мрак“ -
помисли си отчаяно войникът.
„Виновен и наивен съм – глупак!
Останах сам, изгубен в пущинака…“

 

„Криле да имах – щях да отлетя!
Че мойта битка тихо ме откъсна,
пожертва ме без слава, без цветя,
без никаква надежда да възкръсна.“

 

„Надигнах се измръзнал от окопа
на мойте мисли - пленник, без другар.“
Огледа се стремително за помощ -
намери пепелта на загасен пожар.

 

Закрачи бавно през полята голи,
избърса се от лепкавата кал,
и болката изтръгна без да моли,
потисна храбро леещата се печал.

 

Напред към хоризонта се загледа,
свали оръжието в символ на протест:
„От битката излизам без победа,
но с вяра и свободен, воин със чест!‘‘

© Мартин Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??