Воля
Открих най-сложната и най-красива дума.
В нея всичко е събрано.
И светлина и мрак,
усмивка и тъга,
сила и слабост,
истина и лъжа. Болка и лек,
копнеж и разруха.
Падане, ставане
и не малко поуки.
Случайно (или може би не)
тя съдържа и твоето име.
Необятност - море и небе.
И всичко се слива.
И е неуловимо.
Открих най-сложната
и най-красива дума -
ВОЛЯ.
© Маргарита Йорданова Всички права запазени